Idemo na skijanje s Fitness Centrom Višnjevac

LES SYBELLES 2021.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

(2019/2020)

Skijalište je smješteno na granice Italije i Austrije. Samo mjesto Sexten sastoji se od 90 % pokrivenosti staza sa umjetnim snijegom što garantira snijeg tijekom cijele sezone.

Dugogodišnji san je postao stvarnost: 2 gondole za po 8 osoba od ski sezone 2014/2015 spajaju skijališta Helm i Rotwand sa čime je skijanje u području Sextner Dolomita postalo atraktivno! Skijaško područje Sextner Dolomita smješteno je u južnom Tirolu u centru Dolomita koji spadaju u UNESCO-vu svjetsku baštinu. Krajolici koji ostavljaju sve posjetioce bez daha….

Sesto/ Sexten: idilično mjesto položeno u predivan okruženju SextnerDolomita
San Candido/Innichen: gradić koji pruža „gradski“ dojam, sa svojom omiljenom pješačkom zonom koja se nalazi u centru, idealan je za šetnje, apres ski razonode i kupnju. Skijalište Haunold koje se nalazi iznad samog gradića kao i bazenski kompleks Acquafun – omiljena su odredišta svih obitelji sa djecom. Dobbiaco/Toblach: smješten na ulazu u rumantičnu dolinu Val Lando. Gradić je poznat po kulturnim priredbama. Zimi se u Dobbiaco-u održava Tour de ski. Gradić je poznat i po drugim natjecanjima u skijaškom trčanju.

Nadmorska visina: 1140-2205 m
Ukupna dužina skijaških staza : 93 km
Staze za skijaško trčanje : —
Staze srednje težine: 43 km
Teške staze: 11 km
Lake staze: 39 km
Vučnica: 19
Dvosedežnica:
 9
Gondola: 5

Udaljenost od Zagreba: 395 km

Skijalište Kronplatz

Italija

Prostire se gotovo cijelom površinom istoimene planine u središtu skijaške regije Dolomiti Superski. Ovo skijalište može se pohvaliti sa 4 spusta od vrha do podnožja planine, du- žine od 5 do 6,5 km.Skijalište je okruženo s 13 turističkih mjesta, od kojih su najpoznatija Brunico,San Vigilio, Olang/Valdaora, Riscone, Rasun, St.San Giorgio i St.Lorenzo.Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprijekorno uređene staze, bez obzira na me- teorološke uvjete, te njihova velika dužina – gotovo sve su dugačke preko kilometar. S činjenicom da ima više od 300 sunčanih dana u godini Kronplatz se ubraja u jedno od ljepših skijališta u ovom dijelu Italije.  Sve staze su većinom izuzetno široke te pravilnog nagiba, što čini ovo skijalište idelano za početnike, obitelji s djecom te rekreativce.

Skijaške staze

Početničke staze – Zelene staze
0 km
Lake staze – Plave staze
52 km
Staze srednje težine – Crvene staze
41 km
Teške staze – Crne staze
24 km

Ski liftovi

Vučnice
7
Sjedežnice
5
Gondole
21
Kabinske žičare
21
Zračni tramvaj

 


Facebook

FOTO